Latinamerika - Utveckling eller avveckling?

 Stefan Strömberg, författare, föreläsare och projektledare

                               DET HÄR ERBJUDER JAG

Kreativitet, engagemang, projekt, utveckling, inspiration, samtal, kreativitet och - hoppas jag - en smula hopp...
Under mina nästan 50 resor genom Latinamerika har jag samlat på mig en massa upplevelser som jag gärna delar med mig av i ord, text och bild. Tillsammans med 10 år på landsbygden med mycket funderingar om naturen och skogen, livet som närvarande pappa och farfar, ishockey- och musikintresserad och en massa andra livserfarenheter har jag en bred bas att stå på. Allt har inte gått lätt. Ett par rejäla livskriser har jag också tagit mig igenom.
 

Det har hänt mycket de senaste åren. Fortfarande föreläser jag en hel del, men numera är det inte bara Latinamerika utan även kring naturen, livet och framtiden.
Nyligen kom min bok "Dalarna - Påskön, tur utan retur" ut och jag spökskriver en bok ihop med Matilda Thuresson som fick en svår hjärnskada när hon bleb påkörd som ung. 
Jag reseleder i Centralamerika, i Kuba och så Patagonien och Påskön.
Givetvis fortsätter vi med Projekt Kallampa som många av er har redan läst om där vi stöder en skola för barn med funktionshinder i Otavalo i norra Ecuador och kulturgruppen Kallampa.
Jag blir också alltmer engagerad av natur och miljö. Ja, helt enkelt av tanken på vår planet och universum. Detta är på väg att leda till en ny bok med text och bilder utifrån mina funderingar. En bok som förhoppningsvis finns på diskarna i höst.

HÖR AV ER till latinamutv@hotmail.se  om ni blir nyfikna på något av allt det jag håller på med. Min målgrupp är bred. Skolor, organisationer, bibliotek, företag med mera.

 

Boka 2020 och 2021 nu!

- Föreläsningar
I första hand erbjuder jag mina föreläsningar, jag kombinerar dem gärna med workshops eller samtalsgrupper om intresse finns.
Vilka? Högstadium, gymnasieskolor, folkhögskolor, organisationer, företag...


   HÖR AV ER så får ni veta mer !!!!
   latinamutv@hotmail.se

 

 

- Böcker
Jag har skrivit en rad böcker som tar sin utgångspunkt i Latinamerika. Somliga av dem finns fortfarande i lager och ni kan
kontakta mig om ni vill beställa.
Boken jag skriver ihop med Matilda och en bok med bilder och funderingar om livet utifrån en resa till Påskön och Patagonien är på gång under året..


 

 

 

 - Artiklar
En tid skrev jag inte så mycket artiklar, men de senaste åren har det ökat igen. Bland annat, blivit Landets fria tidning,Syre, ETC, Hockey och Dalademokraten.
Mer följer...

 

 

 

 

 


- Utvärderingar
Har genomfört utvärderingar åt ABF, IM, Palmecentret och då syftar jag på biståndsprojekt.

  

 

 - Workshops
Här finns möjligheter till workshops om "Vad är utveckling?", om författande, om projekt och engagemang. Liksom samtal om "livsfrågor"

  

 

 

 

 

 - Reseledare/Guide
Har både formellt och informellt verkat som reseledare. Under 2 år arbetade jag dessutom som reseproducent på Läs och Res i Stockholm (med ansvar för Ecuador).
Fr.o.m hösten 2016 är jag engagerad av Världens Resor och leder resor till Kuba, Centralamerika, samt Patagonien och Påskön.