Latinamerika - Utveckling eller avveckling?

 Stefan Strömberg, författare, föreläsare och projektledare


Kreativitet, engagemang, projekt, utveckling, inspiration, samtal, kreativitet och - hoppas jag - en smula hopp...
Under mina 37 resor har jag samlat på mig en massa erfarenheter som jag gärna delar med mig av i ord text och bild.
 

Inget år liknar det andra. Hösten 2016 och våren 2017 var jag reseledare på fyra resor; Sydamerika (Peru, Bolivia, Chile, Argentina), Kuba x 2 och Centralamerika (Nicaragua, Guatemala, Costa Rica och Belize).
För tillfället skriver jag mycket: Artiklar, en roman med mycket Latinamerika. Föreläser gör jag också och så blir det Centralamerika i oktober och Kuba i januari.

 

2015 var mycket Ecuador... Mycket kultur... Mycket kreativitet.
Det var författande av bok, massor av möten och en ökad insikt i hur viktigt just möten är. Och här är kulturen ovärderlig. Många av er har redan läst om skolan för barn med funktionshinder i Otavalo i norra Ecuador och kulturgruppen Kallampa.

Nu vill jag komma till skolor, organisationer, företag med mera och berätta om det här. Samtidigt som ni får en resa genom Ecuador och Latinamerika
Jag erbjuder föreläsning och workshops där vi pratar om hur man åstadkommer förändringar genom möten, kultur och projekt. Att det går att göra något även utifrån det lilla perspektivet.

Under 2014 och 2015 lärde jag mig verkligen vad möten och kultur kan åstadkomma. I exemplet med skolan och Kallampa finns mycket energi och lärdom att hämta...

HÖR AV ER till latinamutv@hotmail.se  så berättar jag mer om praktiska detaljer, hur vi lägger upp en dag eller halvdag med mera. VÄLKOMNA!!!!

 


Boka hösten 2017 och våren 2018 nu!

Det börjar bli dags nu! Att boka hösten 2017 och våren 2018. Klicka på länkarna nedan så ser du vad som finns.
I första hand erbjuder jag mina föreläsningar som jag också kombinerar med workshops om intresse finns.
Vad gäller föreläsningar kör jag fortfarande "Latinamerika - Utveckling eller avveckling? (uppdaterad) och så har jag en nykomponerad som mer betonar Ecuador, projekt, engagemang och hur man går till väga.

DESSUTOM berättar jag om Kuba - Bortom myterna.

Vilka? Högstadium, gymnasieskolor, folkhögskolor, organisationer, företag...

   HÖR AV ER så får ni veta mer !!!!
   latinamutv@hotmail.se

 

 

- Böcker
Jag har skrivit en rad böcker som tar sin utgångspunkt i Latinamerika. Somliga av dem finns fortfarande i lager och ni kan
kontakta mig om ni vill beställa.
Boken om Ecuador är under omarbetning.


 

 

 

 

 

 

 - Artiklar
En tid skrev jag inte så mycket artiklar, men de senaste två åren har det ökat igen. Bland annat, blivit ETC, Hockey och Dalademokraten.
Mer följer...

 

 

 

 

 

 

 Föreläsningar(klicka)
Allra mest har jag kört föreläsningarna "Latinamerika - Utveckling eller avveckling?"  "Ecuador - Att utvecklas med kultur" och "Kuba - Bortom myterna"
På skolor, på studieförbund, för allmänheten. Och det kommer jag att fortsätta med. Men det blir också föreläsningar om enskilda länder. Bara det senaste halvåret har jag besökt tio länder i Latinamerika.

 

 

 


- Utvärderingar
Har genomfört utvärderingar åt ABF, IM, Palmecentret och då syftar jag på biståndsprojekt.

  

 

 

 - Workshops
Här finns möjligheter till workshops om "Vad är utveckling?", om författande, om projekt och engagemang.

  

 

 

 

 

 

 - Reseledare/Guide
Har både formellt och informellt verkat som reseledare. Under 2 år arbetade jag dessutom som resoproducent på Läs och Res i Stockholm (med ansvar för Ecuador).
Fr.o.m hösten 2016 är jag engagerad av Världens Resor. I november leder jag en resa i Anderna (Peru, Chile, Bolivia och Argentina) och våren 2017 två resor till Kuba och en genom Centrlamerika.


https://www.varldensresor.se/resor/sydamerika/kuba-r-evolution