Latinamerika - Utveckling eller avveckling?

 Stefan Strömberg, författare, föreläsare och projektledare

    VÄLKOMNA TILL ETt INNEHÅLLSRIKT 2019 - OCH 2020!!!

2018 har varit intensivt. Flera resor, intensivt arbete med Projekt Kallampa, artiklar och föreläsningar. Jag är hoppfull inför det 2019 som just tagit sin början och tror det blir minst lika spännande...
Under året som gick har jag tagit fram flera nya föreläsningar och jag vill slå ett extra slag för min "jubileumsföreläsning" som jag fortsätter med ett år till. Med uppdateringar förstås. Ja, 2018 var det faktsikt 30 år sedan jag genomförde min första resa till Latinamerika (kolla "Mina föreläsningar"). 
I början av året åker jag till Kuba. Sedan är det dags för Centralamerika och kanske blir det Ecuador igen.
Tillsammans med min son driver jag Projekt Kallampa vidare. Nu med stipendier till de allra fattigaste och med en blogg hos Add Truly som stödjer oss.
Jag skriver på flera böcker. Har en om Ecuador som bara behöver omarbetas en smula och jag skriver poesi i olika former.
Dessutom blir jag alltmer berörd av och engagerad i kampen för natur och miljö. Det gör också att jag alltmer funderar över de flygresor jag gör.
Som en skön kontrast till allt det andra skriver jag ibland i tidningen Hockey.
Det kanske allra mest spännande i år är ändå att jag "spökskriver" en bok ihop med en person som drabbades av en svår hjärnskade, när hen som tonåring blev påkörd bakifrån. En utmaning som arbete och nya insikter och funderingar om den här med hur vi tar oss an livet...
Min önskan är att påverka världen så den blir lite vänligare, lite mer solidarisk, lite öppnare, lite mer miljövänlig. Jag gör det som såväl partipolitiskt som religiöst obunden. Alla människors - och det som finns i naturen - lika värde är min grund.
Ta en koll, boka en föreläsning  och hör av er!!!/Stefan

 

Följ bokningarna för 2019

Välkomna till ny sida: Mina böcker - Författaren

Nyhet! Läs det senaste från Ecuadorprojektet: Ali och Naim kommer till skolan 2 gånger i veckan och möter eleverna!


Nytt inlägg: Omdömen från föreläsningar, artiklar med mera

Ny berättelse: Om behovet av en bildad, medveten överklass.... Nr 148
       STÖD PROJEKT KALLAMPA! Bankgiro 568-8882
                                                  Swish 073-5953555
 

Ute är det vinter, men inne i mig brinner varma tankar om Latinamerika, utveckling, Projekt Kallampa, bokskrivande och en hel del annat. Vandra runt på hemsidan; boka en föreläsning eller ställ bara en fråga.
Jag kommer gärna till er och berättar utifrån mina resor, om författande, om engagemang och - naturligtvis - om Projekt Kallampa.


                                        Stefan Strömberg