Latinamerika - Utveckling eller avveckling?

 Stefan Strömberg, författare, föreläsare och projektledare

                

 

                  Samarbete med Matilda   
 

           NU HAR VI ETT FÖRLAG

Efter 1,5 års intensivt arbete har vi nu skrivit kontrakt med ett bokförlag (ja, egentligen två eftersom det blir en ljudbok också.)
Det har varit en fantastisk resa och för mig som "spökskrivare" ett stort privilegium att få lära känna Matilda och ta del av hennes styrkor och svagheter, personlighet, kreativitet och kampvilja.
Ingen kommer att bli oberörd som läser Matilda Thuressons bok "Jag var inte instängd i en omöjlighet - Om att vara ung och hjärnskadad".
Nu väntar en tids samarbete med förlaget innan boken kommer ut, men sedan....
Jag vill passa på att här tacka Johan Vallin, för att han förmedlade kontakten som gav mig möjligheten att få jobba med Matilda
.

   LITE OM BOKEN

Vad är meningen med livet? Det är en av de många frågor som Matilda Thuresson ställer sig i den bok som hon nu, med min hjälp, håller på att skriva.
När Matilda var 13 år blev hon och hennes kompis påkörda bakifrån på trottoaren när de var på väg hem från skolan  av en bilist som somnat bakom ratten. Kompisen dog och Matilda fick en svår hjärnskada som sedan dess präglat hennes liv i allt hon gör.
I boken berättar Matilda om allt ifrån hur det är att inte komma ihåg något av de 13 första åren av sitt liv till den fantastiska vilja som har tagit henne dit där hon är idag. Det handlar om fördomar, relationer och drömmar. Ja, helt enkelt om rätten till ett anständigt liv.
Förhoppningsvis ska den här boken inspirera andra som är i liknande situation som Matilda. Men tanken är också att Matildas bok ska kunna få andra - till exempel gymnasieelever  - att inse att det faktiskt går att påverka och göra något åt sin livssituation... Därför är också målet att komma ut och föreläsa i alla möjliga sammanhang.

FLER INBLANDADE

Vi är flera som varit inblandade, förutom Matilda själv och jag som hjälpt henne att skriva.
Matildas assistenter Johan Valin och Malin Olsson, som också båda är musiker, har med verkat under hela processen och Matildas pappa Anders har dragit ett tungt lass med det administrativa.


FÖRELÄSNINGAR OCH MUSIK


Utöver boken så är målsättningen att Matilda ska ut och föreläsa och tämligen snart kommer det också en cd med hennes egna låtat.