Latinamerika - Utveckling eller avveckling?

 Stefan Strömberg, författare, föreläsare och projektledare

 

     
                        Mina böcker - Författaren


Jag skriver mycket nu, efter ett uppehåll på några år. Senaste utgivna boken kom 2011 och jag var som mest aktiv 1994-2007. Elva titlar har det blivit totalt.
Men nu är det dags och jag har flera alster på gång. En nästan färdig bok om Ecuador, en ungdomsbok som är klar, en barnbok ihop med Maria Blom och så "Sång till Pensén- En mental kokbok för flexibla" som jag slutför just nu...
Välkommen att ta del av mitt författarskap!!!


"Sång till Pensén - En mental kokbok för flexibla"

Min ännu outgivna bok om livet. 150 sidor om döden, freden, visionerna, naturen, kärleken, skogen...
Jag skriver för att påverka och jag gör det utifrån ett perspektiv jag valt, vilket bygger på mina erfarenheter i livet. Religiöst och politiskt obunde
n men med en stark övertygelse om alla människors lika värda och betydelsen av att leva i harmoni med naturen.
En bok där man kan välja text och sedan diskutera bland vänner, i skolan, i partiet, i organisationer.
Just nu letar jag förlag och hoppas...

"Latinamerika - Utveckling eller avveckling"

I mitten av 2000-talet skrev jag "Latinamerika - Utveckling eller avveckling" (Bäckströms förlag) efter att länge ha föreläst i ämnet. Tanken var att utifrån mina resor i Latinamerika, som nu är 40 stycken och sammanlagt fem år på kontinenten, visa att det finns så många olika sätt att tänka, så många olika sätt att utvecklas.
Jag ville också, som vanligt, så ett slag för betydelsen av att mötas och på så vis motverka rasism och främlingsfientlighet.

Fortfarande, när vi skriver 2018, föreläser jag om detta ständigt aktuella tema.

Landböckerna

 

Det började med en bok om Uruguay - Uruguay tillbaka till framtiden - och via Bolivia och Chile nådde jag så Guatemala.
Tanken var inte att "Guatemala - Efter kriget, innan freden" skulle avsluta serien och nu finns ju en Ecuadorbok som nästan är klar.
Jag är stolt över de här böckerna som har lästs av många för att vara den här typen av litteratur. Jag kallar dem skönlitterära fackböcker. Inte för att något är påhittat, utan för att det ska vara en njutbar läsning med fakta, upplevelser, anekdoter och många möten...
- Uruguay tillbaka till framtiden
- Boliviablues
- Chile - På vilken sida drömmarna
- Guatemala - Efter kriget, innan freden

(Samtliga på Bäckströms förlag)